Tarieven PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment hoge kortingen, Boek Vandaag je test!☝
Wat zijn de kosten voor een coronatest in het buitenland

Wat zijn de kosten voor een coronatest in het buitenland?

Ben je noodgedwongen toch in het buitenland en wil je een coronatest doen? Dan is het handig om te weten hoeveel dit jou gaat kosten.

De kosten verschillen per land

Elk land is anders en zo zijn ook de prijzen voor elke coronatest anders in elk land. Je zult zien dat op sommige locaties de testen helemaal gratis zijn. De overheid heeft dan een bepaalde regelgeving getroffen zodat hij zijn burgers goed kan laten testen wanneer dit nodig is. Toch heeft niet elk land dezelfde regelgeving.

De kosten kunnen erg hoog zijn

Je zult zien dat op sommige locaties, de kosten voor een corona sneltest erg hoog kunnen zijn. Dit kan zijn omdat het bijvoorbeeld een afgelegen locatie is, waardoor het moeilijk is om de testen daar te faciliteren. Ook kunnen de kosten hoger zijn als er geen enkele overheidssteun wordt gegeven.

Coronatesten kunnen ook goedkoper zijn

Op sommige locaties zullen de COVID-19 testen veel goedkoper zijn dan in Nederland. Dit kan doordat de gezondheidszorg in sommige landen goedkoper is doordat de arbeidskosten bijvoorbeeld lager zijn dan in Breda. Op die reden kan het in sommige landen voordeliger zijn om een corona PCR-test te laten doen.

Tips voor het vinden van de juiste prijs

Wanneer je in het buitenland bent, heb je niet altijd toegang tot alle informatie die we in Nederland hebben. Misschien spreek je de taal niet goed, waardoor het lastiger is om erachter te komen hoe duur een coronatest is. Hier hebben we een aantal tips voor jou om erachter te komen hoe duur de COVID-19 PCR-test op jouw locatie is.

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID document
☝Nu korting, Koop Vandaag!☝
Tips voor het vinden van de juiste prijs

Tip 1: Vraag rond in je omgeving

Als je buren of vrienden in het buitenland hebt, dan kun je aan hun vragen hoe duur het is om een coronatest in de omgeving te laten doen. Spreek je de taal niet goed? Zoek dan eerst naar iemand die goed kan vertalen.

Tip 2: Bel je zorgverzekeraar in Breda

Je zorgverzekeraar is er om je te helpen en vaak kunnen zij er vrij gemakkelijk achter komen hoe het eraan toegaat in het buitenland. Zo kunnen zij jou bijvoorbeeld helpen bij het vinden van ziekenhuizen. Via de telefoon of de mail kunnen zij dan juiste vragen stellen om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn voor het doen van een coronatest daar.

Tip 3: Neem contact op met de ambassade

Nederland heeft in bijna alle landen in het buitenland wel een ambassade die je vierentwintig uur per dag kunt bereiken. Je kunt de ambassade mailen of bellen en zij kunnen jou helpen bij het vinden van een goede locatie om je te laten testen op corona. Ook kunnen zij erachter komen wat de kosten zijn van de test op die locatie.


Scroll naar top