Tarieven PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment hoge kortingen, Boek Vandaag je test!☝

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de test?

De sneltests kun je al vanaf € 65 laten afnemen. Het is dus niet duur om een test af te laten nemen. De teststraten van de GGD zijn gratis. Het nadeel van de teststraten van de GGD is echter dat het veel langer duurt voordat je de uitslag hebt. Je betaalt dus eigenlijk meer voor de snellere uitslag. Vooral voor zzp’ers en werkgevers is dat ideaal. Toch zijn er ook veel andere mensen die voor de sneltest kiezen. Het is namelijk ook gewoon fijn om snel te weten of je wel of geen corona hebt. De sneltest is dan ook zeker de moeite waard.

Kan ik vaker getest worden?

Het is zeker mogelijk om je vaker te laten testen dan één keer. Bij de sneltest locatie kun je je zelfs zo vaak laten testen als je zelf wilt. Wél dien je uiteraard voor iedere test opnieuw te betalen. Bij de GGD moet je eerst symptomen hebben voordat je getest kan worden, omdat de testcapaciteit anders te laag zou zijn. Preventief testen door werkgevers is in de meeste gevallen dus geen optie bij de GGD teststraten. Dat kan bij commerciële teststraten echter wel. Ook dat is een belangrijke reden dat steeds meer mensen voor de sneltest locaties van commerciële partijen kiezen.

Hoe werkt de test?

De test werkt zeer eenvoudig. Je rijdt de teststraat in met de auto. Blijf in de teststraat de aanwijzingen van de werknemers opvolgen. Zodra je getest kunt worden, wordt de test afgenomen door iemand die hiervoor opgeleid is. Er wordt een wattenstaafje ver in je neus gestoken. Veel mensen vragen zich af of dat pijn doet. De meeste mensen geven aan van niet, maar enigszins onprettig is het wel. Binnen enkele seconden is de test echter al afgenomen. Binnen 15 minuten hierna heb je al de uitslag van de test. Het testen is dus al snel gedaan!

Ik ben positief getest. Wat nu?

Ben je positief getest? Dan betekent dit dat je corona hebt. Dat is natuurlijk wel even onprettig om te horen. Belangrijk is dat je de aanwijzingen van de GGD opvolgt. Je zal in quarantaine moeten gaan, net als je huisgenoten. Je moet waarschijnlijk zo’n 10 dagen in quarantaine. Hoeveel dagen je in quarantaine moet, lees je in de informatiebrochure van de GGD. Belangrijk is ook om mensen te waarschuwen met wie je voorgaande dagen contact hebt gehad. Mogelijk zijn ook zij namelijk besmet met het coronavirus. Heb je last van ernstige klachten? Bel dan de huisarts.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens na de test?

Bij de testlocaties wordt er veel waarde gehecht aan je privacy. Ook de partijen achter de testlocaties dienen zich aan de privacywet te houden. Een positieve testuitslag wordt wel met de GGD gedeeld. Zij kunnen je dan namelijk de belangrijkste informatie toesturen. Je wordt dan ook meegenomen in de statistieken. Je persoonsgegevens worden niet doorverkocht aan derden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je privacy als je een test laat afnemen op een sneltest locatie. Er zal niets met je persoonsgegevens gebeuren en de privacywet wordt strikt nageleefd.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Wil je meer informatie over het coronavirus en de verschillende teststraten? Voor informatie over de teststraten ben je op deze website aan het juiste adres. Voor algemene informatie over het coronavirus kun je het best de website van het RIVM raadplegen. Die website is altijd actueel en de informatie die je er vindt is betrouwbaar. Wil je weten welke nieuwe maatregelen er komen? Blijf dan de persconferenties in de gaten houden. Wil je een overzicht van alle maatregelen die er op het moment gelden? Dan is het belangrijk om de website van het RIVM raad te plegen.

Kan ik vaker getest worden?

Je kunt inderdaad meerdere keren getest worden bij een commerciële teststraat. Het maakt ook niet zoveel uit of je wel of geen symptomen hebt. Zo worden de teststraten ook veel gebruikt door bedrijven die preventief en snel willen testen. Zo kan corona binnen het bedrijf snel worden uitgesloten. Heb je kort na je eerste test weer last van andere klachten? Dan is het prima mogelijk, en ook helemaal geen gek idee, om je nog eens te laten testen. Bij klachten is het iedere keer opnieuw aan te raden om je te laten testen. Wél zal je iedere keer opnieuw moeten betalen voor een afspraak bij de teststraat.

Prijzen Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Nu hoge kortingen, Bestel Vandaag je pcr-test!☝
Scroll naar top