Tarieven PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment hoge kortingen, Boek Vandaag je test!☝
coronatest-in-roosendaal

Coronatest Roosendaal

PCR Test, Sneltest of met spoed een coronatest laten afnemen in Roosendaal?

Heb je last van verkoudheid, ben je veel aan het hoesten en/of heb je een verminderd smaak- en reukvermogen? Dat zijn stuk voor stuk symptomen die erop zouden kunnen wijzen dat je corona hebt. Om die reden is het belangrijk dat je in quarantaine gaat en direct een afspraak maakt voor een coronatest in Roosendaal. Pas als je de uitslag hebt van de coronatest in Roosendaal, mag je mogelijk weer de deur uit, maar alleen als de uitslag negatief is. Er zijn verschillende teststraten in Nederland. Je kunt voor een commerciële teststraat kiezen, maar ook voor een teststraat van de GGD.

Vind je het moeilijk om te bepalen waar je het best een coronatest in Roosendaal kunt laten afnemen? Dan is het verstandig om deze pagina eens goed door te nemen. Hier lees je namelijk alles over de coronatests.

Je kunt de uitslag al binnen 15 minuten hebben

Kies je ervoor om een coronatest in Roosendaal of in Breda af te nemen op een sneltest locatie, dan duurt het niet lang voordat je de uitslag hebt. Die kun je dan namelijk al binnen een kwartier hebben. De GGD heeft echter geen sneltest locaties. De tests die gebruikt worden door de commerciële partijen zijn echter even betrouwbaar, mits de test erkend wordt door het RIVM. De meest betrouwbare test is de neus swab. Er wordt dan met een wattenstaafje in je neus gegaan. Dat wattenstaafje gaat vrij diep en dit kan dus oncomfortabel zijn. Het doet echter geen pijn, geven de meeste mensen aan.

Als er gebruik gemaakt wordt van een erkende test, kan een positieve uitslag ook meteen gedeeld worden met de GGD. Deze uitslagen worden dus ook meegenomen in de statistieken waaraan de overheid kan zien hoeveel besmettingen er zijn.

Een teststraat van de GGD

Het is ook mogelijk om de teststraat van de GGD te bezoeken. In dat geval zul je wel veel langer op de uitslag moeten wachten. Je moet dan namelijk 24 tot 48 uur wachten voordat je de uitslag van de test hebt. Als je twijfelt of je corona hebt, kan dit vervelend zijn. Je moet dan namelijk in quarantaine blijven totdat je de uitslag hebt. Als je een negatieve testuitslag hebt, dan is dit natuurlijk zonde voor je tijd. In een teststraat van de GGD kun je je gratis laten testen, uiteraard wel op afspraak.

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID document
☝Nu korting, Koop Vandaag!☝

Welke coronatest in Roosendaal kies jij?

Welke teststraat het meest ideaal is voor jou, is afhankelijk van de situatie. Ondernemers kiezen bijvoorbeeld vaak voor de commerciële teststraten. Zo hebben ze snel een uitslag en kan er in het geval van een negatieve testuitslag snel weer gewerkt worden. Als je toch al vanuit huis werkt, kun je ook prima voor de teststraat van de GGD kiezen. Je kunt ook gewoon kiezen voor de teststraat die zich het dichtst bij jouw woning bevindt. Belangrijk is dat je je in ieder geval door een betrouwbare partij laat testen.

Wat doe je als je een positieve testuitslag hebt?

Als je een positieve testuitslag hebt, dan betekent dit dat je corona hebt. In dat geval is het belangrijk om hier ook naar te handelen. Ga in dit geval dus in quarantaine en ontvang geen bezoek. Als je corona hebt, kun je vanzelfsprekend ook niet even naar de supermarkt om boodschappen te doen. Je zal de boodschappen in dit geval dus voor de deur moeten laten bezorgen. Ook kun je ervoor kiezen om een kennis te vragen om de boodschappen te doen. Ook dan moeten de boodschappen voor de deur achtergelaten worden en mogen jullie absoluut niet met elkaar in contact komen.

Wie positief getest wordt, krijgt informatie van de GGD toegestuurd. Zo lees je precies wat je moet doen en hoe lang je in quarantaine moet blijven. Lees deze informatie aandachtig door, want als je je even beter voelt, betekent dit niet dat je direct je huis uit mag.

Een negatieve testuitslag?

Als je een negatieve testuitslag hebt, dan kun je in principe uit quarantaine. Houd er wel rekening mee dat ook de gewone griep besmettelijk is. Vermoed je dus dat je wel een griepje hebt, is het alsnog verstandig om even thuis uit te zieken.

Een afspraak maken voor de coronatest in Roosendaal

Een afspraak maken voor de coronatest doe je met het grootste gemak op https://coronatest-breda.nl/. Dat doe je namelijk via de website van de GGD of via de commerciële partij waarbij je je laat testen. Vervolgens kies je een tijd die jou uitkomt. Zorg ervoor dat je een identificatiebewijs bij je hebt als je je laat testen.

Scroll naar top